
Листкове тістечко з кремом
Листкове тістечко з кремом – гідний послідовник легендарного торта «Наполеон». Історія появи цього рецепту йде в глибоку давнину. Вважається, що тістечко перший раз приготували на святкування вигнання Бонапарта з Росії. З тих пір знаменитий торт популярний і донині. Дуже ніжний ванільний крем є родзинкою цієї страви. Особливо важливо ретельно збити яєчні жовтки з цукром. Щоб уникнути появи грудочок рекомендується додати столову ложку крохмалю. Після додавання отриманої маси в молоко з вершками важливо енергійно вимішувати суміш до загустіння на маленькому вогні, щоб маса вийшла однорідною.
Інгредієнти
Молоко
100 мл.
Вершки
100 мл.
Ваніль
1 шт.
Яйце куряче
3 шт.
Пудра цукрова
3 ст. л.
Тісто листкове
300 г.
Етапи приготування
01
Розкачати тісто тонким шаром, за розмірами форми, де буде випікатися тісто. Покласти тісто на деко, виделкою зробити кілька проколів, поставити в духовку, випікати 12-15 хвилин. Так спекти кілька аркушів тіста.
02
Готові листи тіста викласти на стіл, обрізати нерівні краї, обрізки поки відкласти, вони ще знадобляться.
03
Влити молоко в каструлю, поставити на вогонь, додати вершки і ваніль, довести до кипіння. Яєчні жовтки окремо збити з цукром, додати жовтки в каструлю, продовжити нагрівати, постійно помішуючи, до загусання крему.
04
На лист тіста викласти крем, зверху другий лист тіста, на нього також крем, повторити ще для 2-3 шарів, в підсумку повинно бути 3-5 шарів тіста. Верхній шар, змащений кремом, посипати крихтою з обрізок. Розрізати пласт тіста на порційні тістечка. Зверху присипати цукровою пудрою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів