Шоколадний кекс - Image

Шоколадний кекс

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Кекси завжди були і будуть на особливому рахунку у кондитерів, адже ця маленька та молодецька солодка випічка вважається втіленням кулінарної майстерності. У зв'язку з цим склалася помилкова думка, що приготувати такі ласощі – досить-таки складний і трудомісткий процес, іноді навіть непідвладний господаркам. Розвіяти цей безглуздий міф з легкістю зможе наш класичний рецепт шоколадних кексів. Класичний він тим, що додавши в тісто різні смакові добавки, такі як крема, сухофрукти, ягоди, горіхи, пряні спеції, Ви з легкістю можете змінювати смакові відтінки. І погодьтеся: солодощі, приготовані власними руками, завжди смачніше покупних, адже в них вкладається частинка Вашої душі і любові до рідних.

Інгредієнти

Яйця

2 шт.

Цукор

180 г

Вершкове масло

70 г

Какао-порошок

40 г

Борошно

100

Розрихлювач тіста

3 г

Вершки 20%

70 мл

Молоко 3,2%

120 мл

Цукрова пудра

10 г

Етапи приготування

01

Просіяти борошно з какао і розпушувачем тіста. Попередньо нагріти духовку до 200 ̊С.

02

Перемішати яйця з цукром та вершковим маслом. Ввести потроху суміш з борошна, какао і розпушувача, потім густі вершки і нарешті молоко.

03

Перемішати тісто до однорідної маси, не роблячи його дуже щільним.

04

Форму змастити маслом. Вилити туди тісто на половину висоти, розподілити суміш по формі.

05

Поставити в духовку: почати випічку при 200 ̊С протягом 10 хвилин, потім знизити температуру духовки до 150 ̊С і випікати 1 годину 30 хвилин.

06

Перевірити готовність, протикаючи кекс дерев’яною шпажкою або зубочисткою. вона має виходити чистою. В іншому випадку, випічку продовжити.

07

Вийняти кекс з форми на решітку. Після охолодження посипати зверху цукровою пудрою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Шоколадний кекс – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua