Соте - Image

Соте

Кількість порцій: 2Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Спекотний серпень – сезон стиглих овочів і той самий чудовий час, коли можна побалувати себе всілякими овочевими стравами. Рекомендуємо спробувати соте – тушковані овочі по-французьки, які гармонійно просочуються ароматами і соками один одного. Свою назву страва отримала завдяки способу приготування: овочі обсмажуються в сотейнику або на сковороді з різким «струшуванням», щоб рівномірно перемішати і перевернути всі інгредієнти. Соте ідеально підійде для тих, хто дотримується здорового харчування, але зовсім не проти спробувати що-небудь вишукане, адже воно одночасно смачне, корисне і низькокалорійне. Цей овочевий гарнір прекрасний як в гарячому, так і холодному вигляді.

Інгредієнти

Баклажан

2 шт.

Солодкий перець

2 шт.

Помідор

4 шт.

Морква

1 шт.

Цибуля

1 шт.

Часник

1 шт.

Петрушка

15 г

Мелений чорний перець

за смаком

Сіль

за смаком

Рослинна олія

2 ст. л.

Етапи приготування

01

Баклажани вимити, нарізати кружечками і покласти в солону воду на півгодини.

02

Кільця цибулі обсмажити і викласти в посуд з товстим дном.

03

Моркву нарізати кружечками, також обсмажити і викласти на цибулю. Посолити.

04

Солодкий перець звільнити від насіння, нарізати соломкою і викласти зверху. Посипати подрібненою зеленню і пластинками часнику.

05

Баклажани зарум'янити на олії з обох сторін. Викласти наступним шаром, посолити, посипати зеленню і часником.

06

Помідори помістити на кілька секунд у гарячу воду. Зняти шкірку, нарізати кружечками і викласти на баклажани. Посолити, поперчити, посипати зеленню і часником.

07

Каструлю щільно накрити кришкою. Довести до кипіння, встановити мінімальний вогонь і тушкувати соте близько 50 хвилин, не відкриваючи кришки.

08

Подавати в гарячому або холодному вигляді, посипавши свіжою зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв

Соте – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua