Виноградний пиріг з ванільною глазур'ю - Image

Виноградний пиріг з ванільною глазур'ю

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 15 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Виноград - ягода дуже смачна і, можна сказати, багатогранна. Які тільки страви з ним не готують - ним наповнюють десерти, додають у м'ясні страви, в салати. Наприклад, виноградний пиріг з ванільною глазур'ю. Цей десерт і десертом важко назвати, так і напрошується слово «казка». Завдяки молоку і оливковій олії тісто виходить ніжним і повітряним, воно ніби катає вас по білих хмарах. А цедра з лимона і апельсина додасть смаку вишуканості і пікантності. Мускатне вино сп'янить ваші думки, а ваніль наситить будинок блаженним ароматом. Спробуйте цей пиріг і він стане одним із ваших улюблених десертів!

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

200 г.

Розпушувач тіста Добрик 15г

10 г.

Сіль Єгипет

10 г.

Сода харчова 500г

3 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

170 г.

Масло вершкове домашнє

85 г.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

54 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

2 шт.

Екстракт Carmencita ванільний 150мл

10 г.

Вино ігристе Shabo Мускатне напівсолодке 0,75л

250 г.

Цукрова пудра Aro 250г

80 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

40 г.

Етапи приготування

01

Увімкнути розігріватися духовку на 200°C. Покласти до чаші міксера розм'якшене вершкове масло з цукром та оливковою олією. Збити все до пухкого стану.

02

Додати яйця, цедру лимона та апельсина і ванільний екстракт. Продовжити збивати, довести до однорідного стану.

03

Змішати і просіяти борошно, сіль, соду, розпушувач.

04

По черзі, поступово додати у тісто борошно, сіль, соду, розпушувач та вино. Щоразу ретельно все перемішувати до однорідного стану.

05

Форму для випікання змастити маслом. Викласти тісто до форми.

06

Зверху розкласти виноград і одразу поставити пиріг у розігріту духовку.

07

Випікати пиріг 35-40 хвилин при 200°C. Готовий пиріг дістати з духовки та дати йому охолонути перші 15 хвилин у формі.

08

Приготувати ванільну глазур. Для цього звільнити насіння з ванільного стручка. Саме вони будуть служити прикрасою даного пирога. Таким чином, для глазурі змішати разом цукрову пудру, молоко та насіння ванілі. За бажанням покрити пиріг, що повністю охолонув.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Апельсиновий пудинг в мікрохвильовій печі

Апельсиновий пудинг в мікрохвильовій печі

4

35 хв