Рататуй з кальмаром - Image

Рататуй з кальмаром

Кількість порцій: 4Час приготування: 15 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

«Ароматно, яскраво, насичено». Ось такі асоціації виникають, коли згадуєш про цю традиційну овочеву страву родом з французького Провансу. Вона стала настільки популярною, що навіть увічнена в однойменному мультфільмі. За технологією приготування і складом інгредієнтів цей кулінарний шедевр дуже нагадує угорське лечо. Ви вже здогадалися? Відкриваємо перед Вами всі карти: мова піде про рататуй – запечену в духовці суміш з перців, кабачків, баклажанів і томатів. Ну і, звичайно ж, пряні середземноморські спеції, що створюють неперевершений аромат. Загалом, класика світового вегетаріанського меню. Однак без приємних експериментів не обійтися: додаємо морський делікатес – ніжний кальмар.

Інгредієнти

Олія оливкова

25 мл.

Цибуля ріпчаста

120 г.

Перець болгарський

120 г.

Цукіні

400 г.

Помідори

400 г.

Часник

20 г.

Кальмари

400 г.

Вода

50 мл.

Суміш перців

за смаком

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Кальмари ошпарити окропом і зняти шкірку. Нарізати кальмар кільцями.

02

Помідори помити і нарізати кубиками або скибочками. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати соломкою або кубиками.

03

Цукіні помити, очистити від шкірки і нарізати скибочками або кубиками. Часник і цибулю очистити від лушпиння і подрібнити.

04

Цибулю і часник обсмажити на рослинній олії. Потім додати болгарський перець, цукіні, помідори і готувати 4-5 хвилин.

05

Додати води, накрити кришкою і готувати 10 хвилин. Потім додати кальмар, спеції і тушкувати близько 2 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Рататуй з кальмаром – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua