Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви осінь › Запечений тофу з червоним перцем і розмарином
Запечений тофу з червоним перцем і розмарином

Запечений тофу з червоним перцем і розмарином

«М'ясо без кісток». Улюблений продукт вегетаріанців і людей, що вічно худнуть. Так кажуть про тофу – низькокалорійний, дієтичний продукт з соєвих бобів, що має гранично високий вміст білка. Нейтральний смак дозволяє універсально використовувати тофу в кулінарії. Цей соєвий сир вважається одним з найпопулярніших делікатесів азіатської кухні. Пружна текстура тофу легко вбирає смаки і запахи продуктів, з якими його готують. У пропонованому рецепті сир насичується ароматними оліями і спеціями, набуваючи пряний, злегка гостро-гіркуватий і солонуватий смак з приємними нотками хвої і цитруса. При бажанні можете присипати готовий тофу кунжутним насінням і чорним меленим перцем.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Тофу — 700 г.
  2. 2. Соєвий соус — 1 ч. л.
  3. 3. Оливкова олія — 2 ч. л.
  4. 4. Кунжутне масло — 2 ч. л.
  5. 5. Розмарин — за смаком
  6. 6. Червоний мелений перець — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 220°С. Порізати тофу кубиками середньої величини.

  2. Змішати 2 види олії, соєвий соус, розмарин, сіль і червоний перець. Додати тофу і добре перемішати.

  3. Застелити деко папером для випічки і розкласти шматочки тофу на невеликі відстані один від одного.

  4. Запікати 15 хвилин, вийняти з духовки, перевернути і ще хвилин на 10 відправити в духовку.