
Варений сирний пудинг з інжиром
Думали пудинг завжди готують в духовці? Зовсім ні. Цей рецепт сирного пудингу з хрусткою скоринкою, скибочками інжиру і медом готується без запікання. Це досить проста у приготуванні страва англійської кухні, яка чудово підійде як у вигляді корисного сирного десерту, так і на сніданок (особливо святковий). І невелика порада, якщо ви дотримуєтеся дієти: для зменшення калорійності страви можна брати не жирний (0-5%) сир, пропустити етап обсмажування пудингу на сковороді, а також удвічі зменшити кількість олії в тісті (суттєво на консистенцію готової страви це впливати не буде ).
Інгредієнти
Кисломолочний сир
800 г
Цукор
100 г
Яйце куряче
5 шт.
Масло вершкове
150 г
Борошно пшеничне
10 г
Інжир
200 г
Мед
15 г
Сіль
2 г
Етапи приготування
01
З сиру віджати зайву рідину і протерти через сито. Додати по одному яйця, потім цукор і розм'якшене вершкове масло (100 г).
02
До сирної маси по трохи додати просіяне борошно. Шматок тканини змастити вершковим маслом, укласти тісто і скачати його в видовжену «ковбаску», зафіксувати ниткою. У підсоленій воді варити близько 60 хвилин. Можна відварити в пароварці.
03
Інжир помити і нарізати скибочками. Дістати пудинг, дати стекти і видалити серветку. Нарізати сирний пудинг на шматочки близько 5 см. Масло розтопити і обсмажити шматочки зверху і знизу. Подавати теплими, прикрасивши скибочками інжиру та полив медом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів