Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти консервація овочі › Хумус з кабачка
Хумус з кабачка

Хумус з кабачка

Хумус прийшов до нас з Близького Сходу. Там він означає закуску-пюре з нуту - рослини з родини бобових. Традиційно хумус подають як закуску або соус до чого-небудь. Зазвичай це холодна закуска до лавашу або до хліба. У нашому варіанті ми пропонуємо хумус з кабачка. Готувати таку страву простіше, тому що кабачки легко знайти в будь-якому магазині, а на смак вона виходить не гірше. Цю закуску легко зробити, вона не вимагає багато зусиль і серйозної майстерності в кулінарії. А насолоджуватися приємним смаком хліба з таким соусом можна дуже довго. Порадуйте своїх домашніх приємним і корисним соусом з кабачків.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Кабачки — 350 г.
  2. 2. Кунжут — 3 ст.л.
  3. 3. Кмин — 1 ч.л.
  4. 4. Часник — 2 зуб.
  5. 5. Лимон — 60 г
  6. 6. Олія оливкова — 40 мл
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку подрібнити в блендері кунжут до стану борошна. Часник дрібно нарізати. За бажанням часник можна подрібнити в блендері або просто вичавити сік часникодавкою.

  2. Кабачки помити і очистити, нарізати на шматки. Нарізаний кабачок і інші інгредієнти покласти в чашу блендера. Також до маси можна додати кілька ложок води.

  3. Збивати всі інгредієнти до однорідної маси. Коли вийде однорідний крем, додати за смаком лимонний сік і сіль. Перекласти в банки і зберігати в холодильнику. Готовий хумус подавати з трохи підсушеним хлібом.