Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти консервація плита › Полуничний джем
Полуничний джем

Полуничний джем

Щоб запастися на зиму різними джемами і варенням, потрібно заздалегідь підготуватися. Якщо у вас полуниця була дуже урожайна, і вам хочеться цей смак відчувати цілий рік, тоді пропонуємо вам запастися смачним полуничним джемом. Зазвичай джеми з полуниці виходять дуже солодкі, але це не псує їхній смак. Навпаки, в цьому і є їх особливість. Ви можете мазати ним навіть звичайний шматок хліба, і ваше чаювання перетвориться на маленьке свято завдяки полуничному джему. Якщо ж у вас своєї полуниці немає, цілком зійде і з магазину або ринку. Якщо ж замінити полуницю суницею, то майте на увазі, що джем буде не такий солодкий.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Полуниця — 1000 г.
  2. 2. Цукор — 500 г.
  3. 3. Лимон (сік) — 1 шт.
  4. 4. Пектин яблучний — 25 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помити і очистити полуницю, розрізати навпіл, якщо велика то на 4-и частини. Покласти в таз для варення, засипати цукром, влити сік лимона і додати пектин.

  2. На середньому вогні довести до кипіння, постійно акуратно помішуючи. Коли закипить проварити всього 4 хвилини!

  3. Розкласти в чисті банки, закрити кришками. На дно каструлі покласти рушник, на нього поставити банки, залити холодною водою на 3/4, дати закипіти, прокип'ятити 15 хвилин, вимкнути і нехай у воді охолонуть. Зберігати в прохолодному сухому місці.