М'ятний брауні - Image

М'ятний брауні

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Заповітна мрія будь-якого ласуна шоколадний брауні, який дуже популярний в Америці, був придуманий більше ста років тому на кухні легендарного чиказького готелю. Назва солодощі пішла від їх характерного коричневого кольору. Найцікавіше, що брауні – щось середнє між тортиком, тістечком і пудингом. Ось такий загадковий десерт, але який смачний. Весь секрет у дивовижній консистенції: приготований за класичним рецептом десерт виходить тягучим і «вологим» всередині із хрусткою цукровою скоринкою зовні. Сьогодні пропонуємо Вам трохи відійти від традиційної рецептури і спекти м'ятний брауні. Приємний освіжаючий аромат м'яти ідеально гармонує з насиченим шоколадним смаком цього десерту.

Інгредієнти

Шоколад чорний

180 г.

Масло вершкове

70 г.

Яйце куряче

2 шт.

Цукор

200 г.

Борошно пшеничне

65 г.

М'ята

20 г.

Ваніль

3 г.

Горіхи

50 г.

Пудра цукрова

120 г.

Молоко

20 мл.

Етапи приготування

01

Розтопити шоколад, розламаний на шматочки (60 грам), на водяній бані разом з вершковим маслом (30 грам), нарізаним кубиками. Яйця збити з цукром в пишну масу. Додати шоколадно-масляну суміш, просіяне борошно, промиту й дрібно нарізану м'яту і ваніль.

02

Горіхи крупно нарізати. Додати горіхи в тісто і довести його до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 25 хвилин. Дістати пиріг і дати охолонути.

03

Збити цукрову пудру з 20 грамами масла. Покрити масою теплі брауні. Поставити на 1 годину в холодильник. Розтопити шоколад з маслом, довести до однорідності і нанести на поверхню пирога. Охолодити і прикрасити м'ятою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

М'ятний брауні – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua