
Салат по-шопськи
Сьогодні вам пропонуємо рецепт салату, словосполучення якого дуже незвично для наших вух. Проте мало хто знає, але салат шопський - це страва східноєвропейської кухні. Салат дуже популярний в Болгарії, Македонії, Сербії, Чорногорії, Албанії, Чехії. Батьківщиною салату вважають західну Болгарію. До речі, слово "шопи" - це етнічна група болгар, які живуть на заході цієї країни. Звідси і назва салату. Шопський салат вважається національним в Болгарії і там його дуже часто готують. Смак у салату виходить неймовірно насичений. Огірки дуже його освіжають, а бринза надає салату пікантності і ситності. Загалом виходить неймовірно смачно. Їж і хочеться.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Перець Болгарський
500 г.
Помідори рожеві фасовка
300 г.
Огірки солені
150 г.
Сир Бринза 35%
150 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
100 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
60 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Петрушка 70г
за смаком
Оцет столовий Руна 9% 0,75л
за смаком
Перець чилі червоний
1 шт.
Етапи приготування
01
Перці підсмажити в духовці, щоб шкірка трохи підгоріла, перекласти в пакет, охолодити 15-20 хвилин, зняти шкірку і очистити від насіння. Нарізати на дрібні шматочки.
02
Помідори та огірки нарізати на шматочки, цибулю тонкими півкільцями. Перекласти овочі в миску і перемішати руками.
03
Додати сіль і перець за смаком, після олію і петрушку. Ретельно перемішати, викласти на тарілки. Зверху посипати натертою бринзою, прикрасити нарізаним чилі.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів