
Дієтичне олів'є
У багатьох, мабуть, переглянувши складу салату, виникне питання: чому ж салат називається олів'є, якщо за складом він істотно відрізняється від класичного? Вірно, за складом дієтичний варіант салату істотно відрізняється, але за смаком ні. Поєднання горошку з солоними огірками дуже сильно нагадує класичне олів'є. Водночас заправка зі сметани, гірчиці і соєвого соусу за смаком нічим не гірше більш шкідливого соусу майонезу, але користь і кількість калорій явно на боці оригінальної заправки. Салат підійде не тільки для тих, хто дотримується дієти, але і для вегетаріанців, а також прихильників роздільної системи харчування.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Капуста білокачанна
300 г.
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
20 г.
Соус соєвий Kaiseki 1л
10 мл.
Огірки солоні
100 г.
Горошок зелений Хуторок консервований 410г
100 г.
Сметана ХМЗ 20%
30 г.
Огірки солені
50 г.
Гірчиця ВХС Вінницька 125г
5 г.
Етапи приготування
01
Капусту нашаткувати соломкою. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. З горошку злити рідину. Огірки (і солоні і свіжі) нарізати соломкою.
02
Зелену цибулю помити, просушити, подрібнити. Змішати сметану, соєвий соус і гірчицю. Всі інгредієнти з'єднати. Додати заправку і перемішати салат.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів