
Уха по-фінськи
Чим славиться Фінляндія? - Північним сяйвом, красивою природою і, звичайно ж, здоровою їжею. Оскільки ця країна омивається Балтійським морем, то може нагодувати вас свіжою рибкою. А можна не їздячи за тридев'ять земель, самим приготувати юшку по-фінськи і відчути незвичайний смак далекої країни. Її ніжний смак подарує вам нову мрію - відвідати Фінляндію або ж повернутися туди чимскоріше. Юшка дуже корисна не тільки завдяки сьомзі. Корисні речовини та мінерали подарують вашому організму селера, морська сіль і зелена цибуля. Готувати таку страву одна насолода, а ще більша радість - їсти юшку. Приємного!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сьомга шматок
700 г.
Картопля фасована
350 г.
Палички овочеві Vita Verde Морква та селера 180г
70 г.
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
20 г.
Сіль морська Kamis в млинку 90г
5 г.
Цибуля ріпчаста молода
1 шт.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
200 мл.
Морква
80 г.
Олія соняшникова Оліяр рафінована 1л
20 мл.
Кріп 70г
10 г.
Спеція Перець чорний мелений
2 г.
Етапи приготування
01
Хвости, голову та хребти риби помити, залити водою та варити. Як тільки з'явиться піна, зняти її. Варити бульйон 30-40 хвилин. Окремо взяти моркву, ріпчасту цибулю та кореневу селеру дрібно порізати та припустити на сковорідці в невеликій кількості олії.
02
Коли бульйон приготується потрібно його процідити. Картоплю дрібно порізати та покласти в бульйон. Потім додати в бульйон зі сковорідки моркву, ріпчасту цибулю, селеру та зелену цибулю (порізану). Варити майже до готовності.
03
Потім покласти шматочки філе риби. Налити вершки, посолити, поперчити за смаком та варити уху ще 15 хвилин. Дрібно порізати кріп та додати до готової ухи.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів