
Юшка класична
Незмінною основою для класичної юшки (тобто «білої», яка готується з білої річкової або морської риби) вважається прозорий, але насичений, концентрований і дуже ароматний рибний відвар. Одні варять юшку з різних видів рибки і вважають, що чим їх більше, тим смачніше і наваристіше буде суп. Інші ж вважають, що різновид риби для цієї першої страви повинен використовуватися виключно один. Як вчинити в цій повній суперечок справі – вирішувати Вам. Єдиний факт, з яким усі солідарні – рибка для юшки завжди повинна бути обов'язково свіжою і мало не живою з ніжним, жирним і солодкуватим м'ясом. Найкраще підійде, звичайно ж, окунь, судак і йорж – традиційні для юшки різновиди риби.
Інгредієнти
Риба
800г
Цибуля
1шт
Зелена цибуля
пучок
Картопля
5шт
Кріп
пучок
Лавровий лист
3шт
Сіль
за смаком
Чорний перець горошком
за смаком
Корінь петрушки
1шт
Морква
1шт
Етапи приготування
01
Закип'ятити воду, покласти туди нарізану кубиками картоплю.
02
Корінь петрушки і моркву почистити і дрібно порізати. Варити хвилин 10.
03
Рибу почистити від луски, кишок і зябер, при необхідності порізати. Покласти в бульйон рибу, лаврові листочки, перець, посолити і варити хвилин 15.
04
З готової юшки видалити цибулю, горошини перцю і лавровий лист і заправити вершковим маслом. Розлити юшку по тарілках і посипати рубаною зеленню. Смачного!
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів