
Рулети з телятини під шоколадним соусом
Рулети із телятини під шоколадним соусом на перший погляд можуть здатися не дуже смачними. Варто зізнатися, так, ця страва на любителя. Але якщо ви не боїтеся експериментів на кухні, тоді це саме те, що вам потрібно. Тим більше, що така страва виглядає дуже презентабельно, і її можна подавати до святкового столу. Якщо ще перед подачею прикрасити овочами або зеленню, буде ще смачніше. Телятина досить корисна для нашого організму. Багато кулінарів цінують це м'ясо за легкість його приготування і ніжний смак. Телятина досить дієтична і при цьому дуже смачна. Також у ньому є вітаміни групи В, залізо, мідь і фосфор.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Телятина Organic Meat ребро з м'ясом охолоджена
850 г.
Цибуля порей
15 г.
Часник Iberica зубчики 100г
2 шт.
Зелень петрушки сушена Pripravka 10г
20 г.
Масло вершкове домашнє
30 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
30 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Вино L`Odalet Chardonnay біле сухе 0,75л
400 г.
Вишня сушена
100 г.
Фарба для волосся Auchan 2.6 Гіркий шоколад
50 г.
Розмарин 50г
4 шт.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Морква
1 шт.
Лист лавровий
1 шт.
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно приготувати бульон. Для цього потрібно помити м'ясо (250 г.), покласти в кастрюлю та залити холодною водою (2 л.). Поставити кастрюлю на вогонь, довести до кипіння, зняти піну та зменшити вогонь. Моркву та ріпчатсту цибулю помити та почистити. Покласти овочі до кастрюлі та посолити бульйон. Варити 30-40 хвилин. з готового бульйону шумівкою витягнути моркву та цибулину - їх потрібно викинути. Також шумівкою витягнути м'ясо. І відкласти його для інших страв. Бульйон акуратно процідити через складену в 2-3 шари марлю.
02
Потім приготувати соус. Для цього потрібно влити на сковорідку вино та бульйон (200 г.), додати 2 гілочки розмарину, довести до кипіння, уварити наполовину, розмарин витягнути. Додати вишню та розмарин, що залишився (тільки листочки), уварити ще наполовину, зняти з вогню, додати натертий шоколад, приправити сіллю та перцем, подрібнити блендером та залишити.
03
Порей розрізати вздовж навпів, промити, обсушити. Вибрати міцні "смужки", покласти в касрюлю, залити окропом, поставити на маленький вогонь, томити 2-3 хвилини, витягнути та обсушити. Порей, що залишився, нарізати дрібно, обсмажити у вершковому маслі на невеликому вогні до м'якості, 5-7 хвилин. Листки петрушки подрібнити разом з часником, додати до порею, обсмажити 1 хвилину. Всипати хлібні крихти, обсмажити ще хвилину, зняти фарш з вогню.
04
Телятину, що залишилася (600 г.) розрізати на чотири шматки й злегка їх відбити, як на відбивні. Далі шматки телятини натерти сіллю та перцем, покласти на плівку, закрити кількома шарами плівки та відбити до довщини 0,5 см. Викласти фарш на м'ясо, м'ясо на смужки порею: загонути в рулети, обв'язати шпагатом. Швидко обсмажити рулети в оливковій олії до золотистої скоринки, перекласти у форму, закрити фольгою та запікати в розігрітій до 180°С духовці 10-12 хвилин. Подавати, поливши шоколадним соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів