
Запечений омлет із курячою печінкою
Із усіх видів печінки, що використовуються в кулінарії, куряча печінка готується найпростіше: її не треба очищати від плівок і можна готувати навіть цілком, хоча все ж для рівномірності прожарювання краще розрізати на дві-три частини. Але при тривалій термічній обробці куряча печінка стає дуже сухою, втім це характерно і для інших видів печінки. Куряча печінка набагато ніжніше, ніж яловича або свиняча. Страви з неї зустрічаються в кухнях багатьох країн світу. Запечений омлет із курячою печінкою - оригінальна, смачна і ситна страва, до того ж приготована порційно.
Інгредієнти
Олія оливкова
2 ст. л.
Цибуля ріпчаста
0,5 шт.
Печінка куряча
300 г.
Крохмаль картопляний
1,5 ч. л.
Херес
1,5 ст. л.
Масло вершкове
1,5 ст. л.
Петрушка
50 г.
Яйце куряче
4 шт.
Сіль
за смаком
Сир твердий
200 г.
Етапи приготування
01
На сковороду влити оливкову олію, поставити сковороду на вогонь, розігріти олію. Цибулю дрібно нарізати, додати її на сковороду. Обсмажувати цибулю на маленькому вогні протягом 5 хвилин постійно помішуючи. Цибуля повинна стати прозорою.
02
Очистити і нарізати печінку невеликими шматочками. Викласти на сковороду з цибулею, обсмажити протягом 3 хвилин, витягнути і перекласти в миску.
03
Всипати на сковороду крохмаль, смажити 2 хвилини, влити херес, після чого поступово вливати 275 мл. води. Готувати, постійно помішуючи 2-3 хвилини, покласти печінку в сковороду, посолити за смаком. Прибрати сковороду з вогню.
04
Розкласти вершкове масло по формах, розтопити в духовці, яку необхідно попередньо розігріти до 160°C. Витягнути з духовки формочки, в кожну вбити по одному яйцю, посолити, покласти в духовку на 3-4 хвилини, дістати формочки. Викласти у формочки масу зі сковороди і посипати дрібно нарізаною петрушкою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів