Качка з вишнею - Image

Качка з вишнею

Кількість порцій: 6Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Хоча м'ясо качки і трохи жорстувате (куряче набагато м'якіше), все ж качка - це відмінний варіант для гарного свята в колі сім'ї. М'ясо качки темнуватого кольору, а ще воно досить жирне. Так, качине м'ясо багате жирами. Але крім цього в м'ясі багато вітаміну В, фосфору, цинку, заліза, магнію і кальцію - практично весь набір мікроелементів. Цікаво, що саме в слов'янській кухні качку подають цілою. Для інших країн більш традиційна качка, яку запікають вже порізану на шматочки. У цій страві соус з вишень і і вина робить м'ясо не просто ароматним, але і пом'якшує його, надає незвичайний терпкуватий і навіть кислуватий смак.

Інгредієнти

Качка

1,5 кг.

Вишня свіжа

500 г.

Вино червоне сухе

1 ст.

Перець чорний мелений

за смаком

Сіль

за смаком

Олія рослинна

100 мл.

Етапи приготування

01

Натерти качку сіллю і перцем, поставити в духовку на 40 хвилин, періодично змочуючи маслом.

02

Вийняти з вишень кісточки, висипати в сковороду, тушкувати в червоному вині.

03

За 10 хвилин до приготування качки полити її вином з вишнями, посолити і поперчити за смаком.

04

Подавати качку гарячою разом із соусом після тушкування.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Качка з вишнею – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua