Тефтелі по-датськи - Image

Тефтелі по-датськи

Кількість порцій: 3Час приготування: 45 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Скандинавія славиться своєю поживною і при цьому здоровою їжею. Наприклад, тефтелі по-датськи порадують вас і в сніг, і холоднечу, і в проливний дощ. Ці круглі соковиті котлетки з м'ясного фаршу можна зустріти в кухні будь-якого народу. Проте в Данії їх готують по-особливому. Кулінари не шкодують різних інгредієнтів, які на перший погляд взагалі не можна поєднувати між собою. Свинина стає ніжною, немов хмарка, завдяки пиву, томатний сік допоможе приготувати смачну підливку, а солоний огірок додасть страві пікантності. Такі тефтелі складуть компанію будь-якій страві. Навіть найпростіші макарони будуть виглядати вишукано поруч з тефтелями.

Інгредієнти

Свиняча вирізка

500 г.

Огірок солоний

2 шт.

Борошно пшеничне

2 ст. л.

Сік томатний

250 мл.

Яйце куряче

1 шт.

Перець чорний мелений

за смаком

Олія соняшникова рафінована

3 ст. л.

Пиво світле

125 мл.

Цибуля ріпчаста

2 шт.

Сіль

1 ч. л.

Етапи приготування

01

М'ясо разом з однією цибулиною пропустити через м'ясорубку. В отриманий фарш додати яйце, сіль і перець, ретельно перемішати.

02

Сформувати кульки з фаршу розміром з невелике куряче яйце і трохи приплюснути їх. Після, запанірувати в борошні. Обсмажити на олії з двох боків до рум'яного кольору, і покласти ребром у вогнетривкий посуд.

03

Огірки очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою.

04

Очистити другу цибулину, розрізати навпіл, кожну половину нашинкувати тонкими півкільцями і спасерувати на олії.

05

На сковороду з цибулею вилити томатний сік і пиво, за смаком посолити, закип'ятити.

06

Залити тефтелі соусом із соку, пива та цибулі, посипати зверху огірками.

07

Тушкувати тефтелі на слабкому вогні до м'якості огірків. Подавати з картопляним пюре або макаронними виробами.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Тефтелі по-датськи – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua