Тушковані гриби у винному соусі - Image

Тушковані гриби у винному соусі

Кількість порцій: 8Час приготування: 50 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Всі чули про смачні м'ясниі страви, які заправляють винним соусом. А як вам такий варіант з грибами? Незвично, але не менш смачно! Радимо вам цю досить просту страву, щоб ви порадували своїх близьких. До того ж, її можна готувати і подавати до святкового столу разом з гарніром або ж просто із салатом. Вона виглядає дуже апетитно і красиво, і на смак не гірша. А якщо замінити вино гранатовим соусом, то отримаємо безалкогольний варіант страви. Наприклад, для діток. У будь-якому випадку страва буде дуже смачна, і ваші гості будуть у захваті.

Інгредієнти

Масло вершкове

100 г

Борошно пшеничне

15 г

Гриби

1,4 кг

Вино червоне сухе

400 мл

Бульйон овочевий

400 мл

Цибуля ріпчаста

50 г

Часник

4 зуб.

Петрушка

15 г

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Розтопити вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Додати борошно і добре перемішати. Трохи обсмажити борошно до злегка коричневого кольору.

02

Гриби помити і нарізати кубиками. Цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Додати до борошна нарізані гриби, вино, бульйон, цибулю, часник.

03

Довести овочеву суміш до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати близько 40 хвилин. Гриби повинні стати м'якими, а соус трохи загуснути. Додати сіль і перець. Петрушку помити, просушити, дрібно нарізати. Подавати гриби гарячими, посипавши петрушкою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв