Риба, запечена в соляному тісті - Image

Риба, запечена в соляному тісті

Кількість порцій: 2Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Правильніше було б назвати цей рецепт "Риба, запечена в солі", бо соляне тісто - це дійсно тісто, приготоване на основі води з солі, борошна (співвідношення приблизно 1:1) та яєць. У соляному тісті запікають рибу в ресторанах, бо приготована таким чином риба виглядає більш привабливо, ніж запечена просто в солі, а якщо попрацювати над декором соляного тіста, риба буде виглядати дуже святково. Запропонований рецепт - це більш простий варіант, але принцип запікання риби однаковий. Цей принцип дозволяє максимально зберегти соковитість, смак і аромат риби, так як вона запікається без доступу повітря, у власному соку. Порада: шар солі повинен бути обов'язково не менше 2-х см.

Інгредієнти

Сіль

600 г.

Палтус

0,5 шт.

Перець болгарський

за смаком

Цибуля червона

за смаком

Майонез

за смаком

Етапи приготування

01

Очищена від нутрощів риба повинна бути обов'язково зі шкірою. Очистити шкіру від луски. Промити під водою, обсушити на паперовому рушнику.

02

Духовку розігріти до 200ºС. У форму для випікання з товстими стінками і дном викласти на дно товстий шар солі. Викласти зверху на сіль рибу, засипати рибу зверху сіллю, щоб риба була повністю покрита. Скропити сіль водою.

03

Поставити в духовку на 40 хвилин. Витягнути рибу з духовки, розбити соляний шар, перекласти рибу на тарілку, подавати з тушкованими овочами, заправити можна майонезом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Риба, запечена в соляному тісті – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua