Запіканка з гарбуза і сиру - Image

Запіканка з гарбуза і сиру

Кількість порцій: 6Час приготування: 50 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Гарбуз - продукт унікальний. Унікальність його в тому, що він чудово вписується як в солодких стравах, так і в солоних. Він дуже добре проявляє свої смакові якості в десертах, супах, других стравах і гарнірах, салатах. Тому хорошим варіантом для сніданку, обіду і вечері буде гарбузова запіканка з сиром. Такий варіант досить дієтичний, але одночасно ситний і смачний. За бажанням можна додати й інші види сиру: чеддер, фету, бринзу або будь-який інший. При подачі можна додати власноруч приготовані сухарики з пшеничного або житнього хліба зі спеціями і скибочки помідорів. Вони додадуть страві цікавий смак і ситність.

Інгредієнти

Гарбуз

500 г.

Сметана

80 г.

Молоко

30 мл.

Сир пармезан

30 г.

Масло вершкове

10 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Яйце куряче

2 шт.

Етапи приготування

01

Гарбуз помити, очистити від шкірки, нарізати тонкими пластинками. Маслом змастити шматочки гарбуза і викласти у форму для запікання. Духовку розігріти до 180°C.

02

Пармезан натерти на дрібній тертці. Яйця збити з сіллю. Додати молоко, сметану, сир. Добре перемішати до однорідного стану. Залити сирною сумішшю гарбуз, поставити в духовку і запікати близько 35 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Пана-кота з горгонзолою

Пана-кота з горгонзолою

4

30 хв

Запіканка з гарбуза і сиру – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua