
Омлет по-бельгійськи
За французьким рецептом омлет готується із обсмажених на сковороді злегка збитих яєць. Не прийнято у французів і додавати вершки або молоко, воду, борошно в яєчну суміш. Обсмажуються збиті яйця з одного боку на вершковому маслі до моменту, коли омлет майже повністю не густіє. Подача омлету являє собою згорнутий в трубочку або навпіл яєчний "млинець". Страва не повинна вийти занадто пишниою, на відміну від суфле, тому смажать омлет з відкритою кришкою. Існує думка, що справжній французький кухар в першу чергу повинен обов'язково вміти готувати саме омлет. Перед подачею можна додати начинку за смаком. Ми ж вам пропонуємо спробувати приготувати не класичний французький омлет, а бельгійський варіант цієї страви зі свіжими грибами і бужениною.
Інгредієнти
Гриби свіжі (будь-які за смаком)
250 г.
Буженина
100 г.
Масло вершкове
30 г.
Яйця курячі
3 шт.
Борошно
4 ст. л.
Газована вода
за смаком
Олія
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Петрушка
за смаком
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Дрібно нарізати гриби і тушкувати на маслі 10 хв, додавши рублену петрушку, підсолити і поперчити.
02
Відокремити білки від жовтків, збити білки, а жовтки змішати з водою і борошном. Зробити тісто по консистенції як негуста сметана.
03
Перемішати гриби з білками і тістом, вилити суміш на сковорідку з маслом і під кришкою запекти омлет.
04
Перед подачею посипати омлет нарізаною бужениною.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів