
Гриби, запечені в сметані з сиром
Обсмажені гриби зі сметаною - це, напевно, перша страва, яку готують всі. Без сумніву, це дуже смачно. Але що, якщо спробувати зробити цю страву в духовці? Вийде набагато смачніше і корисніше. Під час запікання в духовці виходить цікава і смачна, ніжна скоринка зверху грибів. До того ж. не буде зайвої олії у страві, як іноді виходить під час смаження. Сметана створює густий соус, огортаючи гриби. Виходить навіть міні пиріг зі сметани та грибів. Звичайно ж, сир дуже доречний у цій страві, тому що він робить її завершеною. Ви можете прикрашати страву зеленню, різним листям, щоб надати їй яскраві фарби та нотки свіжості.
Інгредієнти
Гриби свіжі
500 г.
Борошно пшеничне
1 ст. л.
Масло рослинне
2 ст. л.
Сметана
100 мл.
Масло вершкове
2 ст. л.
Сир
30 г.
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно гриби очистити, промити і покласти на 10 хвилин у киплячу воду. Після чого відкинути на друшляк і знову промити в холодній воді.
02
Нарізати скибочками та підсмажити гриби на розігрітій сковороді з маслом. У кінці посипати борошном. Перемішати, влити сметану, дати прокипіти, а потім полити олією. Далі посипати тертим сиром і запекти в духовці 10 хвилин. Перед цим розігріти її до 200°С.
03
Подавати запечені гриби на тій же сковороді гарячими.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів