Мучкаліца - Image

Мучкаліца

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Сербська кухня на 80% складається з м'ясних страв, найчастіше в їх приготуванні використовують свинину, рідше - яловичину і баранину. Мучкаліца є справжньою кулінарною візитівкою Сербії. Готується вона зі свинини, бажано з шийки, на Балканах м'ясо обов'язково смажать на вугіллі, але можна приготувати його і в домашніх умовах. Блюдо виходить гострим і гарячим, чим довше тушкувати овочі і м'ясо, тим ніжніше вони будуть. Перед подачею на стіл мучкаліцу прикрашають листком петрушки і посипають зверху рубаною зеленою цибулею.

Інгредієнти

Свинина

1 кг.

Синя цибуля

3 шт.

Перець солодкий

10 шт.

Помідори

0,5 кг.

Часник

1 головка

Паприка

1 ч. л.

Петрушка

1 пучок

Перець чилі

2 шт.

Соняшникова олія

100 мл.

Цукор

2 ч. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

М'ясо нарізати невеликими шматками, посолити і поперчити, додати паприку.

02

Цибулю нарізати тонкими півкільцями, посолити, тушкувати в маслі під кришкою з цукром до м'якості.

03

Перець очистити від насіння і перетинок, нарізати невеликими шматками, додати до цибулі, потушкувати під кришкою.

04

Додати очищені від насіння і шкіри нарізані помідори і часник. Тушкувати до легкого загустіння.

05

Додати м'ясо, тушкувати 30 хвилин на слабкому вогні. Додати перець чилі та петрушку.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Гуляш із квасолею по-сербськи

Гуляш із квасолею по-сербськи

4

2 год 30 хв

Мучкаліца – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua