Мжаддара - Image

Мжаддара

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Страви з чечевиці і рису користуються великою популярністю на всьому Близькому Сході. І це скажемо ми не дарма. Тому що, і рис, і чечевиця дуже корисні. Білок, що міститься в чечевиці, відмінно засвоюється організмом людини. Сочевиця багата вітамінами і незамінними амінокислотами. Чечевиця дуже корисна при розладах травлення. За вмістом заліза, наприклад, їй немає рівних. Тому пропонуємо приготувати сьогодні з рису і чечевиці страву мжаддара. Поєднання таких простих і доступних інгредієнтів дозволить вам насолодитися ніжною, ароматною стравою. Ця страва вважається основною, але до неї можна подавати салат.

Продукти для рецепту

Рис довгозернистий
47.90 - 58.70

Рис довгозернистий

за 1 кг

Інгредієнти

Рис довгозернистий

1,5 ст.

Приправа Prymat Паприка солодка мелена 18г

1 ч. л.

Масло Топлене 500мл

50 г.

Паприка копчена Українська Зірка мелена 20г

0,5 ч. л.

Вода негазована Аквуля 2л

6,5 ст.

Сочевиця Metro Chef зелена 500г

200 г.

Олія соняшникова Auchan нерафінована 1л

7 ст. л.

Контейнер Oxo Good Grips для зберігання цибулі біло-фіолетовий

7 шт.

Сіль Єгипет

за смаком

Етапи приготування

01

Ретельно промити сочевицю, залити 4 склянками води і зварити до напівготовності.

02

Нарізати цибулю півкільцями. На сковороді розжарити олію, обсмажити в ній цибулю до золотистого кольору, додати зіру, паприку і сіль.

03

Змішати напівготову сочевицю і рис в каструлі з товстим дном, додати 2,5 склянки окропу. Посолити, накрити кришкою, варити на повільному вогні до готовності.

04

У готову страву влити розжарене топлене масло, дати настоятися 5 хвилин. При подачі викласти зверху цибулю.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв