
Лобіо
Лобіо до нас прийшло з Грузії. Як і всі страви цієї кухні, воно відрізняється великою кількістю прянощів. Але це тільки робить страву більш смачною і навіть особливою. Лобіо можна робити з різної квасолі: як молодої, так і вже достиглої, червонох. Також лобіо в Грузії - це загальна назва квасолі (мабуть, від цього і пішла назва страви). І хоч у цій страві немає м'яса (як зазвичай буває в грузинській кухні), але як багато тут різних овочів і трав! Вони так чудово наповнюють страву, що її цілком можна приймати як самостійну. До того ж квасоля дуже ситна, і робить такою всю страву. Тож якщо вам грузинська кухня до душі, тоді ще один рецепт летить у вашу записну книжку.
Інгредієнти
Біла суха квасоля
500 г.
Цибуля велика
1 шт.
Перець солодкий червоний
1 шт.
Морква
1 шт.
Очищені волоські горіхи
50 г.
Товчений часник
2 зубчики
Олія рослинна
2 ст. л.
Кетчуп
3 ст. л.
Свіжа нарізана кінза
2 ст. л.
Сухий базилік
2 щіпки
Сухий чебрець
2 щіпки
Лист лавровий
1 шт.
Сіль
за смаком
Червоний перець
за смаком
Етапи приготування
01
Квасолю замочити у воді на ніч. Промити і варити з лавровим листом 1,5 год. Воду злити. Лук і перець нарізати кубиками, моркву – соломкою.
02
Обсмажити цибулю і моркву в розігрітому маслі 4 хв. Додати перець, кетчуп і всі прянощі, готувати 5 хв. Горіхи розтовкти в ступці, додати до овочів, перемішати.
03
До овочів додати квасолю, кінзу і подрібнений часник. Прогріти 4 хв.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів