Хек в томатному соусі - Image

Хек в томатному соусі

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Цю страву готували ще наші бабусі... Смачна класика рибних страв. Ми тільки хочемо нагадати вам вишуканий рецепт приготування хека. Риба багата фосфором - це знають усі. Не забуваємо, що її можна їсти навіть увечері - завдяки білкам, яких так багато в рибі, вона не калорійна, а навпаки, збагачує організм. На перший погляд, страва занадто проста, але спробувавши перший шматочок, ви закохаєтесь в цю страву, а ваші гості будуть вважати вас накращою господинею і просити поділитися рецептом.

Інгредієнти

Хек (або мінтай, або судак)

1 кг

Морква

300 г

Ріпчаста цибуля

300 г

Помідори

500 г

Борошно

4 ст. л.

Соняшникова олія (для смаження)

30 мл

Чорний мелений перець

за смаком

Лавровий лист

2 шт

Сіль

за смаком

Цукор

0,5 ч. л.

Етапи приготування

01

Рибу очистити від луски, плавців, нутрощів. Промити, обсушити і порізати невеликими шматками. Потім рибу посолити і залишити на 10 хв.

02

Цибулю почистити і порізати кубиками.

03

Моркву почистити, нарізати тоненькою соломкою або натерти на крупній терці.

04

Шматки риби запанірувати в борошні і обсмажити на соняшниковій олії з обох боків до рум’яної скоринки. Обсмажену рибу викласти на тарілку.

05

В цій же сковорідці, на маленькому вогні, доливши ще трохи олії, обсмажити моркву і цибулю (приблизно 10 хв.).

06

Потім до моркви з цибулею додати дрібно нарізані томати разом з соком, тушкувати ще 5 хв.

07

Вміст сковорідки добре поперчити, посолити, перемішати і відставити з вогню.

08

В невелику каструлю почергово викласти шарами рибу (рибу викладати щільно) з соусом. Першим і останнім шаром має бути томатний соус з овочами. Додати лавровий листок.

09

Вміст каструлі залити водою (вода має бути на рівні з останнім шаром риби), накрити кришкою, швидко довести до кипіння і на невеликому вогні тушкувати ще 10-15 хв. Хек в томатному соусі готовий.

10

Хек в томатному соусі добре смакує з картопляним пюре або відвареним рисом. При подачі посипати січеною зеленню петрушки.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Хек в томатному соусі – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua