
Хек в томатному соусі
Цю страву готували ще наші бабусі... Смачна класика рибних страв. Ми тільки хочемо нагадати вам вишуканий рецепт приготування хека. Риба багата фосфором - це знають усі. Не забуваємо, що її можна їсти навіть увечері - завдяки білкам, яких так багато в рибі, вона не калорійна, а навпаки, збагачує організм. На перший погляд, страва занадто проста, але спробувавши перший шматочок, ви закохаєтесь в цю страву, а ваші гості будуть вважати вас накращою господинею і просити поділитися рецептом.
Інгредієнти
Хек (або мінтай, або судак)
1 кг
Морква
300 г
Ріпчаста цибуля
300 г
Помідори
500 г
Борошно
4 ст. л.
Соняшникова олія (для смаження)
30 мл
Чорний мелений перець
за смаком
Лавровий лист
2 шт
Сіль
за смаком
Цукор
0,5 ч. л.
Етапи приготування
01
Рибу очистити від луски, плавців, нутрощів. Промити, обсушити і порізати невеликими шматками. Потім рибу посолити і залишити на 10 хв.
02
Цибулю почистити і порізати кубиками.
03
Моркву почистити, нарізати тоненькою соломкою або натерти на крупній терці.
04
Шматки риби запанірувати в борошні і обсмажити на соняшниковій олії з обох боків до рум’яної скоринки. Обсмажену рибу викласти на тарілку.
05
В цій же сковорідці, на маленькому вогні, доливши ще трохи олії, обсмажити моркву і цибулю (приблизно 10 хв.).
06
Потім до моркви з цибулею додати дрібно нарізані томати разом з соком, тушкувати ще 5 хв.
07
Вміст сковорідки добре поперчити, посолити, перемішати і відставити з вогню.
08
В невелику каструлю почергово викласти шарами рибу (рибу викладати щільно) з соусом. Першим і останнім шаром має бути томатний соус з овочами. Додати лавровий листок.
09
Вміст каструлі залити водою (вода має бути на рівні з останнім шаром риби), накрити кришкою, швидко довести до кипіння і на невеликому вогні тушкувати ще 10-15 хв. Хек в томатному соусі готовий.
10
Хек в томатному соусі добре смакує з картопляним пюре або відвареним рисом. При подачі посипати січеною зеленню петрушки.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів