
Гассель - шведська картопля
Печена картопля "Гассель" - традиційна страва шведської кухні, до того ж страва святкова. Треба відзначити, що варіантів її приготування декілька: в розрізи картоплі закладають шматочки курячого філе або просто посипають тертим сиром, не закладаючи начинку, але тоді активно користуються спеціями і прянощами. "Гассель" може служити не тільки самостійною стравою, а й гарніром. У нашому варіанті в розрізи на картоплі додають часник, розмарин і вершкове масло. Завдяки положенному на картоплю сиру, вийдуть апетитні запечені скоринки. Подавати на стіл "Гассель" потрібно гарячим, посипавши зеленню.
Інгредієнти
Картопля
10 шт.
Вершкове масло
50 г.
Сир гауда
100 г.
Часник
5 зубчиків
Розмарин
2 гілочки
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Петрушка
за смаком
Соняшникова олія
2 ст. л.
Етапи приготування
01
Картоплю, часник вимити і очистити. З картоплі зрізати невеликий шматочок з одного краю, так, щоб картоплю можна було поставити горизонтально.
02
По всій довжині картоплі ножем зробити надрізи, не дорізаючи до краю 2 см.
03
Часник розрізати на чотири половинки, вставити між розрізаними частинами картоплі.
04
Посипати зверху розмарином і помістити його між часточками картоплі. Посолити, поперчити.
05
Масло нарізати частинами, розмістити між часточками картоплі.
06
Поставити картоплю у форму для запікання, змащену олією. Зверху на кожну картоплину покласти по скибочці сиру.
07
Запікати в попередньо розігрітій до 200°C духовці 40 хвилин. Посипати петрушкою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів