
Енчіладас з куркою
Останнім часом мексиканська кухня стає вельми популярною. Принцип традиційних страв мексиканської кухні такий: гостра начинка з м'яса і овочів загортається в тортілью - корж з кукурудзяного борошна. Відрізняється лише форма подачі. Наприклад, начинка, загорнута в тортілью - це бурітто. Якщо цю ж начинку просто розмістити на кукурудзяному коржі, не загортаючи, то вийде вже фахітос. А якщо бурітто запекти в духовці з соусом, перед нами - енчіладас. Начинка для тортільи може бути найрізноманітнішою: м'ясний фарш, овочі, гриби. Якщо кукурудзяного коржа немає, його легко можна приготувати самим або замінити тонким вірменським лавашом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Цибуля
1 шт.
Часник
4 зубчика
Перець чилі червоний
2 шт.
Томати Гурман очищені у власному соку 430г
400 г.
Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л
80 мл.
Сіль Єгипет
1,5 ч. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
10 г.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Фарш курячий
800 г.
Орегано в горщику 200г
за смаком
Кінза 70г
за смаком
Сир Armando Чеддер
300 г.
Коріандр Еко мелений 20г
100 г.
Тортілья Dijo мультизернова 250г
5 шт.
Етапи приготування
01
Для приготування соусу почистити цибулю і часник, з перцю чилі вийняти все насіння і все це дрібно покришити.
02
У сковороді на середньому вогні розігріти олію і обсмажити цибулю, часник, перець чилі 5 хвилин при постійному помішуванні. Потім влити консервовані помідори, додати сіль, цукор, чорний перець за смаком і все це тушкувати при постійному помішуванні ще 5-7 хвилин. Соус готовий.
03
В іншій сковороді на сильному вогні на соняшниковій олії обсмажити курячий фарш 10-15 хвилин, поки вся рідина з фаршу повністю не випариться. Коли фарш почне підрум'янюватися, засипати сіль за смаком, орегано, коріандр. Обсмажити фарш ще 5 хвилин.
04
Потерти на велику тертку сир і нарізати кінзу. Перемішати сир і кінзу.
05
У форму для запікання вилити половину соусу. Тортільї злегка розігріти в мікрохвильовій печі, щоб вони стали еластичнішими. На одну половину коржа викласти 2-3 ст. ложки фаршу, посипати тертим сиром і присипати порізаної кінзою. Акуратно згорнути тортілью в трубочку і викласти на соус швом вниз. І так 5 разів (чи скільки поміститься трубочок).
06
Коли всі рулетики будуть у формі, залити їх зверху соусом, який залишився і посипати сиром і кінзою.
07
Помістити форму в попередньо розігріту духовку і випікати 20 хвилин при температурі 150°C, поки сир повністю не розплавиться.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів