Бастурма по-грузинськи - Image

Бастурма по-грузинськи

Кількість порцій: 5Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Бастурма - це в'ялена на повітрі пресована вирізка з просоленого м'яса. Бастурма вважається кавказькою стравою і поширена вона і в Туреччині, і у Вірменії, і в Грузії , і навіть у Середньоазіатських країнах. Але різні національності готують бастурму по-своєму. Ми ж сьогодні представляємо рецепт приготування саме грузинської бастурми. Ця страва виникла в сиву давнину в умовах жаркого клімату і відсутності холодильників. Бастурма відрізняється темним кольором і щільною консистенцією. До речі, в супермаркетах цей делікатес коштує не дешево. Приготувавши таку смачну делікатесну закуску в домашніх умовах, ви зможете насолодитися її домашнім смаком і до того ж заощадите чимало грошей.

Інгредієнти

Яловича вирізка

1 кг.

Цибуля

1 шт.

Оцет винний

30 г.

Зелень петрушки

25 г.

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Етапи приготування

01

Вирізку почистити від плівок і сухожилок, нарізати кубиками.

02

М'ясо скласти в посуд, додати сіль, перець, дрібно нарізану цибулю і винний оцет. Добре перемішати і відставити в холодне місце на 2-3 дні.

03

Після маринування м'ясо нанизати на рожен і смажити до готовності над розжареним вугіллям, періодично перевертаючи його.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Хінкалі з бараниною та свининою

Хінкалі з бараниною та свининою

4

1 год

Бастурма по-грузинськи – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua