
Яблучний чатні
Чатні - це специфічна індійська страва, а точніше приправи до головної страви. Їх додають спеціально, щоб вони відтіняли смак основного блюда. Наприклад, гострі чатні добре поєднуються з негострими стравами. А своїм яскравим кольором прикрашають стіл. Зазвичай чатні роблять із фруктів, хоча є рецепти і з овочів. І хоча на їх приготування йде досить багато часу, так як потрібно варити чатні до тих пір, поки компоненти повністю не розваряться, все ж вони досить популярні в Індії і за межами. Зазвичай чатні досить солодкі і приємні на смак. Їх подають з метою підвищити апетит і поліпшити травлення. Зазвичай чатні подають окремо.
Інгредієнти
Яблука
1 кг.
Цукор
150 г.
Часник
2 зубчика
Мелений імбир
0,5 ч. л.
Яблучний оцет
100 мл.
Мускатний горіх
0,5 ч. л.
Кориця
0,5 ч. л.
Червоний перець
0,5 ч. л.
Мелена гвоздика
0,5 ч. л.
Етапи приготування
01
Очистити яблука від шкірки, видалити серцевини, нарізати дрібними кубиками. Засипати фрукти цукром, помістити в каструлю і довести до кипіння, помішуючи.
02
Дрібно порізати часник і кинути його в каструлю до яблук. Додати спеції і влити яблучний оцет.
03
Варити чатні 60 хвилин на маленькому вогні, часто помішуючи.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів