Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти десерти фрукти › Мандарини в сиропі
Мандарини в сиропі

Мандарини в сиропі

Напевно, багатьом набридли стандартні новорічні десерти: торти і тістечка. Тому до вашої уваги рецепт десерту з мандаринів (саме цей фрукт асоціюється у більшості людей з зимовими святами). Десерт має приємний аромат цитрусових з корицею і легкою алкогольною ноткою. Запропоновано використовувати біле вино, але за бажанням можна використовувати червоне, наприклад, десертне. За смаком, крім кориці, можна додати й інші спеції (гвоздику, мускатний горіх). Десерт прикрасити можна свіжими листочками м'яти, посипати рубаними фісташками, кедровими або волоськими горіхами, шоколадною стружкою.

Кількість порцій 8
Час приготування 20 хв

  1. 1. Мандарини — 900 г.
  2. 2. Вино біле — 20 мл.
  3. 3. Цукор — 100 г.
  4. 4. Кориця (паличка) — 20 г.
  5. 5. Морозиво — 400 г.
  6. 6. Вода — 400 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити мандарини (16 штук). Покласти в каструлю або сотейник (бажано в один шар), залити водою. Посипати цукром, поставити каструлю на невеликий вогонь, дати закипіти. Потім зменшити вогонь до маленького, додати вино, корицю, накрити кришкою і готувати 15 хвилин.

  2. Викласти мандарини в креманки або на десертні тарілки (на порцію по дві штуки), трохи полити сиропом. На кожну порцію перед подачею покласти по одній кульці морозива.