Халва з моркви - Image

Халва з моркви

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Халва - це дуже смачний східний десерт. Мало хто знає історію виникнення халви. А між тим перші згадки про ці солодощі датуються п'ятим століттям до нашої ери. Батьківщиною халви вважається найкрасивіша країна сходу, країна зі своїми унікальними традиціями - Іран. Іран тоді називався Персією. Це була найпотужніша держава. Потім халва зі своєї батьківщини пошириться на весь світ. І кожна країна винайде свій вид халви. І ми представляємо вам рецепт унікальної халви з моркви. Така халва виникла і дуже поширена в Індії. Її ще й називають індійська халва. Вона має приголомшливий ніжний смак. А ще халва неймовірно корисна, завдяки високому вмісту моркви в ній.

Продукти для рецепту

Морква
11.90 - 19.90

Морква

за 1 кг

Інгредієнти

Морква

350 г.

Масло вершкове домашнє

200 г.

Крупа манна фасована

30 г.

Родзинки

50 г.

Кеш'ю сушений

50 г.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

250 мл.

Молоко 2,5% 900г

250 мл.

Кардамон Еко 6г

10 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

100 г.

Етапи приготування

01

Дрібно натерти моркву. Розігріти сковороду з вершковим маслом. Обсмажити кардамон, моркву і цукор, постійно помішуючи.

02

Додати манну крупу, дрібно нарізані кешью і родзинки. Залити все сумішшю молока і вершків. Варити 1 годину, помішуючи.

03

Морквяну масу помістити у форму, дати охолонути і відправити в холодильник.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв