
Горіховий пасхальний кекс
Великодній святковий стіл не можна уявити без традиційної великодньої випічки. У багатьох господинь є свої улюблені, перевірені рецепти великодньої випічки. Але спробувати інший рецепт все одно можна. Може, вийде ще смачніше? Щоб урізноманітнити великодній стіл, приготуйте крім пасок ще й кекси. Пропонуємо Вам рецепт горіхового кексу. Тісто для кексу бездріжджове. Для вказаної кількості інгредієнтів Вам знадобляться 3 форми з об'ємом приблизно 700 мл. А можна приготувати маленькі кекси у формах для маффінів. Запам'ятайте: інгредієнти для випічки (масло і яйця) повинні бути кімнатної температури. Не намагайтеся заощадити, використовуючи замість вершкового масла маргарин. Результат буде гірше.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сухарі панірувальні
за смаком
Масло вершкове домашнє
100 г.
Яйце куряче С0 1шт
10 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
300 г.
Фундук
400 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
3 ст. л.
Цедра лимону Kotanyi 14г
40 г.
Шоколад темний Auchan 72% 100г
200 г.
Етапи приготування
01
Форми для випікання змастити вершковим маслом, присипати сухарями. Розігріти духовку до температури 175°C.
02
Яєчні білки збити в піну. Окремо збити суміш яєчних жовтків, цукру і вершкового масла.
03
У жовткову суміш додати попередньо перемелений фундук, всипати борошно і додати лимонну цедру. Після додати сюди білкову суміш.
04
Викласти тісто у формочки, поставити на 50 хвилин у духовку.
05
Витягнути з духовки кекси у формах, остудити, після витягнути їх із форм. Розтопити шоколад на водяній бані, полити зверху кекси.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів