Лимонні мафіни з цедрою - Image

Лимонні мафіни з цедрою

Кількість порцій: 6Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Не дивлячись на те, що мафіни – традиційна випічка родом з Англії, пропонований варіант мафінів готують за американською рецептурою: сухі дріжджі замінюють розпушувачем, який і піднімає тісто. Використання вершкового масла робить мафіни «мокрими» і маслянистими на смак. Золотиста хрустка скоринка гармонійно поєднується з м'якою пористою текстурою кексу, а приємний цитрусовий аромат не залишить Вас байдужим. Готувати цю лимонну випічку – одне задоволення. Досить окремо змішати сухі і мокрі інгредієнти, а потім об'єднати їх в одній ємності і акуратно перемішати ложкою без використання міксера (тісто має бути з грудочками). Творіть, печіть – і отримуйте задоволення.

Інгредієнти

Борошно пшеничне

300 г.

Цукор

100 г.

Масло вершкове

100 г.

Яйце куряче

2 шт.

Молоко

100 мл.

Лимон

120 г.

Розпушувач

5 г.

Етапи приготування

01

Лимон помити, вичавити сік і зняти цедру. Яйця збити з цукром в пишну масу. Потім додати розм'якшене вершкове масло, лимонну цедру і сік одного лимона.

02

Борошно з розпушувачем просіяти і додати їх до яєчно-масляної суміші. Потім влити молоко, і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C.

03

Тісто вилити у формочки (заповнювати на 3/4) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Лимонні мафіни з цедрою – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua