Крамбл з яблуком і інжиром - Image

Крамбл з яблуком і інжиром

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Найкращий десерт той, який несе не тільки солодощі, але й користь у собі. Тому якщо ви за здорове харчування, але солодощі - це ваша слабкість, тоді кращими десертами будуть для вас ті, які готують із фруктів. Наприклад, крамбл. Це британський десерт із фруктів або ягід. Вся суть десерту в тому, що спочатку викладають фрукти на деко чи у форму, а потім посипають крихтою з тіста. Таким чином воно запікається. І виходять дуже ароматні фрукти під хрусткою скоринкою. А так як корисні властивості фруктів не пропадають під час випікання страви в духовці, то ви ще й отримаєте ряд корисних вітамінів для вашого організму.

Інгредієнти

Яблука

1 кг

Інжир

400 г

Лимон

120 г

Цукор

300 г

Борошно пшеничне

300 г

Масло вершкове

100 г

Горіхи волоські

150 г

Розпушувач

10 г

Кориця мелена

10 г

Сіль

5 г

Олія рослинна

5 мл

Етапи приготування

01

Яблука помити, очистити, нарізати скибочками й збризнути лимонним соком, щоб не потемніли. Цедру лимона натерти на тертці. Інжир помити, нарізати скибочками і додати до яблук.

02

Розігріти духовку до 200 градусів.Вершкове масло, борошно, сіль і розпушувач подрібнити в блендері (повинні вийти крихти). Додати в суміш горіхи, половину цукру і корицю.

03

Форму для запікання змастити маслом, укласти яблука з інжиром. Посипати крихтами і другою половиною цукру. Поставити в духовку і випікати близько 30-40 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Крамбл з яблуком і інжиром – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua