Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Картопляні латкес з йогуртом і червоною ікрою
Картопляні латкес з йогуртом і червоною ікрою

Картопляні латкес з йогуртом і червоною ікрою

Латкес - традиційна страва єврейської кухні, яка подається як частування на єврейське свято Ханука і являє собою смачні хрусткі картопляні оладки. Після натирання картоплі на терку, обов'язково віджимайте ретельно зайву рідину, оскільки з вологої картоплі оладки вийдуть жирними і мокрими, будуть розпадатися на сковороді і повільно присмажуватися в олії. Викладати тісто ложкою на сковороду потрібно в добре розігріту олію, щоб картопляні оладки швидко підсмажилися до золотистої скоринки і не ввібрали в себе занадто багато жиру. При викладанні на сковороду тісто відразу потрібно злегка приплющити ложкою. І ще порада: щоб латкес були хрусткими, бажано не складати їх стопкою і не накривати зверху.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Картопля — 700 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  3. 3. Борошно пшеничне — 4 ст. л.
  4. 4. Розпушувач — 1 ч. л.
  5. 5. Яйце куряче — 2 шт.
  6. 6. Сіль — 1 ч. л.
  7. 7. Цукор — 0,5 ч. л.
  8. 8. Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
  9. 9. Ікра червона — 130 г.
  10. 10. Йогурт — 100 мл.
  11. 11. Олія рослинна — 150 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю дрібно нарізати. Яйця збити. Змішати в мисці борошно, збиті яйця і цибулю. Додати сюди ж цукор, розпушувач, посолити і поперчити. Ретельно перемішати.

  2. Картоплю очистити, натерти на тертці, перекласти в друшляк і віджати зайву рідину.

  3. Додати натерту картоплю в загальну масу, перемішати. Розігріти олію на сковороді, викладаючи по одній столовій ложці отриманого тіста на сковороду, обсмажити з обох боків до золотистого кольору.

  4. Після, викласти готові латкес на паперовий рушник, висушити від зайвого жиру. Перекласти в теплу духовку.

  5. При подачі на кожен корж викласти ложку йогурту, зверху покласти кілька ікринок. Подавати відразу ж.