Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Яблучний самбук
Яблучний самбук

Яблучний самбук

Якби хмари були їстівними, на смак вони, напевно, були б такими, як самбук – неймовірно повітряний, легкий желеподібний десерт із запечених фруктів і ягід (які перетираються в пюре) на основі збитих яєчних білків. Як правило, самбук готують із тих фруктів, які містять велику кількість пектину – яблук, слив, абрикосів, бананів. До речі, яблука – одні з найбільш корисних фруктів, які багаті вітамінами та цінними для організму мікроелементами. Саме з них ми і пропонуємо приготувати ці смачні, а головне корисні ласощі. До речі, якщо Ви теж не проти набути небесну легкість, радимо відмовитися від тортиків, булочок і печенюшек, і замінити їх цим чудовим низькокалорійним десертом.

Кількість порцій 6
Час приготування 100 хв

  1. 1. Яблука — 1 кг
  2. 2. Цукор — 0,5 склянки
  3. 3. Яйця — 4 шт.
  4. 4. Желатин — 15 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Замочіть желатин в 150 мл холодної кип'яченої води і залиште на той час, який зазначено на упаковці.

  2. Духовку розігрійте до 200°C.

  3. Тим часом яблука очистіть, розріжте навпіл і видаліть серцевину.

  4. Противень застеліть фольгою, викладіть на нього яблука, зверху накрийте ще одним листом фольги. Щільно накрийте яблука фольгою і випікайте в духовці до тих пір, поки вони не стануть м'якими - близько 40 хвилин.

  5. Желатин доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню (ні в якому разі не кип'ятіть). Остудіть.

  6. Запечені яблука остудіть і протріть їх через сито.

  7. До отриманого яблучного пюре покладіть цукор і збийте все 2-3 хвилини.

  8. Яйця добре промийте з содою і розділіть на жовтки і білки (жовтки нам не знадобляться).

  9. Білки з'єднайте з яблучним пюре і збивайте до тих пір, поки маса не збільшиться в об'ємі в 2-3 рази.

  10. Потім введіть желатин і збивайте ще 5-7 хвилин.

  11. Отриману масу розкладіть у креманки або інший посуд, в якій ви будете подавати самбук, і поставте в холодильник до застигання (на це піде 3-4 години).