Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Фруктово-ягідний пиріг "Яскравість"
Фруктово-ягідний пиріг "Яскравість"

Фруктово-ягідний пиріг "Яскравість"

Виснажений організм після зимового періоду, так і просить влітку насититись вдосталь вітамінами. А що ж може містити їх більше, ніж свіженькі ягідки. Поєднання просто вибухових за своїми корисними властивостями фруктів, не дасть вам можливості відмовитись від приготування цього яскравого десерту. Зрозуміло, що малина взагалі є універсальним засобом від усіх недуг та хвороб, але ж не можна забувати і про суперягоду смородину, яка визначена британськими вченими, як одна з найпоживніших у світі. Ваші близькі та домочадці залюбки смакуватимуть цей витончений витвір мистецтва, не тільки за його духмяну, ніжну та соковиту начинку, а й за хрустку поживну основу вкриту неперевершеним шаром солодкого, наче мед, крему. Такий десерт зможе запросто підняти ваш кулінарний авторитет та покращити здоровя Вашої родини.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно — 220 г
  2. 2. Цукор — 2 ст. л.
  3. 3. Вершкове масло — 160 г
  4. 4. Цукрова пудра — 4 ст. л.
  5. 5. Вода — 150 мл
  6. 6. Вершки 20% — 300 мл
  7. 7. Яйця — 3 шт.
  8. 8. Ванільний цукор — 10 г
  9. 9. Желатин — 10 г
  10. 10. Сухе біле вино — 200 мл
  11. 11. Малина — 100 г
  12. 12. Чорна смородина — 100 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просіяти, додати цукор і масло і розтерти в крихту. Влити 3 ст. л. води і готувати тісто, потім поставити його на одну годину в холодильник.

  2. Для приготування крему слід з'єднати в каструлі вершки, половину цукрової пудри, яєчні жовтки, ванільний цукор і борошно. Довести до кипіння. Варити на повільному вогні, помішуючи, поки крем не загусне. Потім зняти з вогню і час від часу помішувати.

  3. Розігріти духовку до 200⁰С.

  4. Розкатати тісто, укласти його у форму і наколоти виделкою. Далі поставити в холодильник на 15 хвилин.

  5. Поставити в духовку і випікати 20-30 хвилин, дверцята при цьому відкривати не можна, інакше тісто впаде. Готовий корж охолодити.

  6. Желатин замочити в половині склянки холодної води, додати цукрову пудру і вино. Потім прогріти, але не кип'ятити суміш до утворення однорідної маси. Тепер варто масу охолодити.

  7. З форми дістати корж і нанести зверху остиглий крем, красиво викласти ягоди. Залити пиріг приготованим винним желе. Тепер пиріг слід поставити в холодильник на декілька годин.

  8. Як тільки корж просочиться, а желе застигне – пиріг готовий!