Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Домашнє лимонне морозиво
Домашнє лимонне морозиво

Домашнє лимонне морозиво

Морожене здавна було любимо усіма народами. Точніше раніше це було не морожене навіть , а лише його подібність. Так , наприклад , у Київській Русі , улюбленим ласощами народу було наструженное заморожене молоко , начебто альтернативи сучасному морозиву . А в Китаї , народ любив десертнічать замороженим фруктовим соком. У східних країнах до сьогодні улюбленим охолодженим ласощами є щербет . Як бачимо , у всі часи охолоджені морожені десерти були дуже популярними. Сьогодні ми вам представляємо рецепт приготування прекрасного лимонного морозива. Таке лимонне морозиво буде відмінно вас освіжати в спекотний літній день.

Кількість порцій 6
Час приготування 20 хв

  1. 1. Вершки 33-35% — 500 мл
  2. 2. Згущене молоко — 1 банка
  3. 3. Лимон — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. На кілька хвилин опустіть лимон в гарячу воду, дістаньте, розріжте навпіл та витисніть сік (знадобиться близько 1/4 склянки). Шкірку лимона можна залишити для оздоблення морозива.

  2. Вершки охолодіть і почніть збивати міксером, спочатку на невеликій швидкості, потім поступово збільшуючи її. Як тільки вершки почнуть густішати, збивання зупиніть (важливо не перезбити вершки, інакше морозиво вийде занадто жирним!).

  3. Додайте до вершків згущене молоко, добре перемішайте.

  4. Влийте лимонний сік і ще раз добре перемішайте.

  5. Викладіть масу у ємність, у якій ви будете її заморожувати (для цього добре пасує, наприклад, пластиковий контейнер). Поставте морозиво в морозилку.

  6. Через 2 години дістаньте морозиво, добре перемішайте виделкою або вінчиком, знову поставте в морозилку до повного заморожування на 6-8 годин. Це необхідно для того, щоб наситити морозиво повітрям та його текстура набула легкості.

  7. Для подачі можна сформувати кульки спеціальною ложкою, опустивши її на 30 секунд у гарячу воду. Декоруйте морозиво листочками м'яти, смужками лимонної цедри, горішками чи розтопленим шоколадом.