Турецький сютлач - Image

Турецький сютлач

Кількість порцій: 6Час приготування: 35 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Сютлач - традиційний турецький десерт, що представляє собою ніжний ванільно-молочний рисовий пудинг. Найчастіше на останньому етапі приготування сютлач, розлитий у вогнетривкі формочки, "доготовляють" в духовці для отримання запеченої золотистої скоринки. У запропонованому ж рецепті використовується інший варіант: приготований сютлач в духовку не ставлять, а розливають у креманки і посипають зверху корицею. Замість кориці можна посипати пудинг фісташковою крихтою. Подавати пудинг можна і гарячим, і холодним. У будь-якому випадку буде дуже смачно.

Інгредієнти

Молоко

1 л.

Вода

400 мл.

Рис

3 ст. л.

Цукор

150 г.

Крохмаль

3 ст. л.

Яєчний жовток

2 шт.

Ванілін

3 г.

Кориця

3 г.

Етапи приготування

01

Рис промити і відварити в 300 мл. води. Жовтки збити з цукром на водяній бані до піни.

02

Молоко нагріти. Поступово додати половину молока в жовткову масу, потім перелити жовтково-молочну масу в молоко, що залишилося.

03

Молоко з цукром і жовтками на невеликому вогні довести до кипіння. Додати рис, ваніль і розведений у 100 мл. води крохмаль. Довести до кипіння і зняти з вогню.

04

Розлити вміст каструлі по піалам і, остудивши, поставити в холодильник, присипавши зверху невеликою кількістю кориці.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Телятина з йогуртом по-турецьки

Телятина з йогуртом по-турецьки

2

25 хв

Турецький сютлач – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua