
Сметанні мафіни
Поява рецепту ніжних мафінів з різними начинками бере свій початок в Англії в далекому ХVIII столітті. Проте в активний продаж вони увійшли лише в ХХ столітті у зв'язку з швидким зачерствінням. Мафіном вважається ароматна і завжди свіжа випічка, що нагадує за формою кекс, проте більша за розміром. Додавання соковитої журавлини надає мафіну тонкий ягідний аромат, а сметани – ніжний вершковий смак, тому ці смачні ласощі безсумнівно стали улюбленим десертом не тільки серед дітей, а й дорослих. Сметанні мафіни з журавлиною стануть гідною прикрасою Вашого святкового столу.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Журавлина сушена
200 г.
Борошно 7 1кг
500 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
200 г.
Масло вершкове домашнє
100 г.
Сметана ХМЗ 20%
150 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
100 мл.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
2 шт.
Розпушувач тіста Добрик 15г
2 ч. л.
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
за смаком
Етапи приготування
01
Закип'ятити склянку води і залити цим окропом сушену журавлину. Настояти близько 15 хвилин.
02
Додати борошно, цукор і розпушувач і добре перемішати.
03
До всього цього додати решту продуктів - молоко, сметану, розтоплене масло, яйця і перемішати виделкою до однорідної маси.
04
Форми для випікання мафінів змастити олією і викласти отримане тісто у форми.
05
Форму поставити в духовку, розігріту до 200°С, і випікати близько 25-30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів