Датський різдвяний глогг з мигдалем, родзинками і горілкою - Image

Датський різдвяний глогг з мигдалем, родзинками і горілкою

Кількість порцій: 6Час приготування: 50 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Глогг - це гарячий напій з червоного вина з додаванням пряностей. Ви запитаєте чим він відрізняється від глінтвейну ? І ми вам відповімо , що нічим . Просто глогг - це той же самий глінтвейн , тільки поширений на території Швеції , Естонії , Данії , Фінляндії. Хоча одна відмінність , звичайно, мається : над гарячим вином розташовували цукровий шматок і поливали його горілкою. Таким чином під впливом тепла цукор прожарюють і стікав у вино. Тому шведське слово « glödga » означає " розжарювати " . Але сьогодні ми будемо готувати глогг простіше , змішуючи всі інгредієнти разом. Данська різдвяний глогг з мигдалем , родзинками і горілкою відмінно зігріє вас темними зимовими вечорами і підніме вам настрій.

Інгредієнти

Вино червоне сухе

750 мл.

Горілка

75 мл.

Цукор

75 г.

Кориця

5 г.

Імбир мелений

3 г.

Гвоздика

5 г.

Родзинки

100 г.

Мигдаль

100 г.

Етапи приготування

01

Вино нагріти, додати спеції, горілку, цукор, мигдаль, родзинки.

02

Нагрівати на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Потім зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 40 хвилин.

03

По закінченню часу знову нагріти, але не кип'ятити.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Датський різдвяний глогг з мигдалем, родзинками і горілкою – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua