Карамелізована картопля з сушеними томатами - Image

Карамелізована картопля з сушеними томатами

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Незвичайний спосіб приготування картоплі на випадок, коли хочеться гостей не тільки пригостити, але і здивувати. Картопля і цибуля - ідеальна пара, але якщо це картопля з цибулею і сушеними овочами, покрита карамеллю, то це особливе блюдо. Для приготування краще всього підходить саме невелика цибуля (сіянка). Картоплю також краще брати невелику, порівнянно з розмірами лука. Карамель повинна рівномірно покрити шматочки картоплі. Цей гарнір ідеально підходить до м'яса-гриль і шашлику. Карамелізовану картоплю подавати треба відразу ж, з жару.

Продукти для рецепту

Картопля фасована
55.20

Картопля фасована

за 1 кг

Інгредієнти

Картопля фасована

1 кг.

Часник

3 зубчики

Цибуля

1 шт.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

100 мл.

Помідори La Reinese сушені в соняшниковій олії 320г

200 г.

Чебрець (тим'ян), шт

2 гілочки

Цукор Ваш Цукор 10кг

150 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Етапи приготування

01

Духовку попередньо розігріти до 180ºС. Картоплю очистити.

02

Кожну картоплину розрізати уздовж навпіл, викласти розрізаною стороною вгору на деко, змащене оливковою олією. Скропити оливковою олією картоплю, посолити. Запікати в духовці 30 хвилин.

03

Цибулю і часник очистити, нарізати кубиками. У сковороді розігріти 3 ст. л. олії, обсмажити цибулю і часник. Додати запечену картоплю, смажити 8 хвилин.

04

Томати витягти з олії, обсушити, нарізати смужками. Зелень подрібнити. Додати томати і зелень до картоплі, смажити 5 хвилин.

05

Для приготування сиропу цукор залити 5 ст. л. води і варити до повного розчинення цукру, поки сироп не набуде золотистого кольору. Влити готовий сироп у сковороду з картоплею, посипати зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв