Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти романтична вечеря борошно обід осінь › Тарталетки з лимонним кремом
Тарталетки з лимонним кремом

Тарталетки з лимонним кремом

Терталетки - це завжди актуальний десерт до будь-якого свята. Вони хороші тим, що вже розбиті на порції, і кожен гість може спокійно взяти собі одну і їсти. А ви можете приблизно порахувати, скільки вам слід зробити штучок. Звичайно, тарталетки бувають і не солодкі, але сьогодні ми пропонуємо вас смачний рецепт не нудотних тарталеток, які і смачні, і корисні. В одній такій штучці дуже багато вітаміну С, який міститься в лимонному соку. Крім того, ви можете додати також і цедру апельсина, наприклад. Або ж змішати сік лимона з якимось ще для більш цікавого смаку. Ваші гості будуть у захваті від ваших кулінарних здібностей.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Вершкове масло — 150 г.
  3. 3. Цукор — 250 г.
  4. 4. Яйця — 3 шт.
  5. 5. Лимон — 2 шт.
  6. 6. Вершки 33-38% — 50 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З лимонів очистити цедру, шляхом натирання її на дрібній терці.

  2. З лимонів вичавити сік.

  3. Змішати лимонну цедру, сік, 2 яйця і цукор (150 г.). Залишити на 10 хвилин постояти, щоб цедра віддала свій аромат.

  4. Процідити через дрібний друшляк, щоб позбавиться від цедри. Перелити в невелику каструльку, поставити на вогонь.

  5. Коли маса нагріється додати 50 г. вершкового масла. Весь час перемішуючи, продовжувати варити до загустіння.

  6. Готовий крем остудити.

  7. Для приготування тарталеток розтерти 100 г. вершкового масла зі 100 г. цукру. Додати яйце і перемішати.

  8. Частинами всипати борошно, кожен раз, добре вимішуючи ложкою. Потім зліпити тісто руками в кулю.

  9. Розділити тісто на 8-12 частин залежно від розміру формочок. У формочки викласти тісто, розрівняти пальцями і сформувати невеликі бортики.

  10. У кожну формочку вкласти квадрати пекарського паперу, і насипати тягар, наприклад квасолю. Це потрібно для того, щоб під час випікання борти не сповзли вниз. Поставити в розігріту до 180°C духовку. Випікати 10-15 хвилин, потім тягар із папером вийняти, випікати ще приблизно 5-10 хвилин.

  11. Готові тарталетки повністю остудити.

  12. Кожну тарталетку наповнити приготованим раніше кремом. Зверху прикрасити збитими вершками.