
Різото з шампанським, креветками і гребінцями
Різото з шампанським, креветками і гребінцями - цікавий варіант приготування різото. Дуже важливо правильно вибрати сорт рису для цієї традиційної італійської страви. Рис підійде дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Головне в приготуванні різото - спосіб приготування рису. Тепер докладніше про спосіб. Додавати в рис бульйон потрібно порціями, поступово, помішуючи, даючи час кожній порції бульйону вбратися в рис. Так ви зможете домогтися кремової консистенції різото. Для ще більшої "кремовості" на останньому етапі приготування у страву додають тертий пармезан. Різото з морепродуктами виходить смачним і ніжним. До того ж виглядає страва ефектно і нарядно.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Масло вершкове домашнє
2 ст. л.
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
50 г.
Рис пропарений
120 г.
Шампанське Taittinger Nocturne біле сухе 12,5% 0,75л
200 мл.
Бульйон курячий Food Studio 500мл
400 мл.
Гребінці морські 10/15 свіжоморожені
230 г.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
50 г.
Креветки очищені варено-морожені 31/50
100 г.
Етапи приготування
01
Розігріти сковороду з вершковим маслом на середньому вогні. Всипати подрібнену цибулю, обсмажувати протягом 1 хвилини. Додати рис, обсмажувати ще 2 хвилини.
02
Влити в сковороду шампанське, продовжувати готувати, поки рідина не випарується, при цьому постійно помішуючи.
03
Поступово вливати бульйон, постійно змішуючи, давати рідині випаровуватися, протягом 15 хвилин.
04
Додати в рис креветки і гребінці, готувати ще 5 хвилин. Додати за смаком сіль і перець, додати тертий пармезан.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів