
Пиріг з журавлиною і яблуками
Те, яким м'яким, ароматним та ніжним виходить тісто у цього пирога, сказати в двох словах просто неможливо. Обов'язково приготуйте його, якщо вам захотілося чогось смачненького до сімейного чаювання, і спробуєте самі. Ми лише скажемо, що ягоди журавлини надають цьому незвичайному пирогу дуже оригінальний вигляд, а коли вони тріскаються у роті додають приємну кислинку. Яблучка, акуратно розкладені зверху у вигляді квіток, додають пирогу і краси, і соковитості.
Інгредієнти
Яйця
6 шт.
Вершкове масло
150 г + ще трохи для змазування форми
Цукор
140 г
Ванільний цукор
1 ст.л
Борошно пшеничне
1,5 - 2 склянки
Розпушувач
0,5 ч.л
Яблука
2 шт.
Журавлина
150 г
Етапи приготування
01
Журавлину промити та висушити. Якщо використовується заморожена ягода, розморозити її і злити сік.
02
Духовку разігріти до 180°C.
03
Вершкове масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення, потім збити для об'ємності. Додати цукор (2 ч.л. залишити) і ванільний цукор і ще раз все добре збити.
04
Вбити одне яйце і перемішати. У решти яєць відокремити жовтки від білків і жовтки додати в тісто (білки не знадобляться).
05
У цю ж миску просіяти борошно (кілька столових ложок борошна залишити) разом з розпушувачем і добре перемішати тісто до однорідності.
06
Журавлину обваляти у борошні, що залишилося. Додати її до тіста і акуратно перемішати, щоб ягідки залишилися цілими.
07
Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти тісто і рівномірно розподілити його.
08
Яблука очистити від шкірки (можна не очищати), видалити сердцевинку і нарізати їх скибками.
09
Викласти яблука на пиріг, злегка вдавлюючи їх у тісто і формуючи з них таким чином дві квіточки. У серединку кожного можна покласти по ягоді журавлини. Посипати яблука цукром, що залишився.
10
Випікати пиріг у розігрітій духовці приблизно 50-60 хвилин до золотистого кольору.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів