
Мідії в часниково-вершковому соусі
Мідії - дуже корисний для здоров'я морепродукт. У мідіях мало холестерину і багато фосфоліпідів, які справляють благотворний вплив на роботу печінки. Мідії низькокалорійні, мають високу концентрацію якісного білка. Білка в цих дарах моря більше, ніж у м'ясі та рибі. Мідії багаті вітамінами Е і В, жирними поліненасиченими кислотами омега-3, йодом, магнієм і кальцієм. Не дивно, що такий корисний продукт знайшов широке застосування в кулінарії. Способи приготування мідій дуже різноманітні. Часто їх готують в різних соусах. У запропонованому рецепті це часниково-вершковий соус. Приготувати таку страву не складе труднощів. Подавати мідії в часниково-вершковому соусі можна з пастою або рисом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Мідії Водний Світ заморожені 400г
500 г.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 10% 125г
200 мл.
Масло вершкове домашнє
30 г.
Часник
за смаком
Трави прованські Carmencita 20г
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Очистити часник, подрібнити. Вершкове масло розтопити на сковороді, висипати часник, на маленькому вогні тушкувати часник протягом 1 хвилини.
02
Попередньо необхідно розморозити мідії, додати в сковороду, поперчити за смаком, додати прованські трави.
03
По закінченню 7-8 хвилин влити вершки в сковороду, продовжити тушкувати до загустіння вершків.
04
Подавати мідії з відвареної пастою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів