
Карамелізовані банани з ромовим соусом і горіхами
Карамелізовані банани з ромовим соусом і горіхами - десерт, який готується дуже швидко, на швидку руку. Карамелізация бананів у запропонованому рецепті - це нескладний процес, в ході якого плавлять цукор на сковороді з вершковим маслом і мускатним горіхом, а потім в сиропі обсмажують банани. Карамель додасть бананам яскраво виражений солодкий смак. Після карамелізації бананів готується ромовий соус. Поєднання теплих карамелізованих бананів під ромовим соусом і ванільного морозива - дуже вдале поєднання, яке зробить цей десерт одним із найулюбленіших.
Інгредієнти
Масло вершкове
50 г.
Цукор коричневий
2 ст. л.
Горіх мускатний
0,5 ч. л.
Банани
4 шт.
Апельсини
1 шт.
Ром
1 ст. л.
Горіхи волоські
2 ст. л.
Морозиво ванільне
за смаком
Етапи приготування
01
Поставити на середній вогонь сковороду, додати в неї масло, висипати цукор і мускатний горіх, готувати протягом 1 хвилини, до повного розчинення цукру.
02
Додати в сковороду банани, нарізані уздовж навпіл, зрізом вниз, готувати протягом 2 хвилин.
03
Викласти банани з сковороди на тарілку.
04
До суміші на сковороді додати цедру апельсина і апельсиновий сік. Готувати протягом 2 хвилин, до консистенції сиропу. Влити ром. Перемішати.
05
Полити банани на тарілці соусом, посипати товченими горіхами, додати морозиво.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів