Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти на кожен день весна › Курка з підливою по-китайськи
Курка з підливою по-китайськи

Курка з підливою по-китайськи

Китайці називають цю страву «курка з дивним смаком». Нам-то, звичайно, вся китайська їжа здається трохи дивною, але якщо вже самі жителі Піднебесної її так прозвали, то не викликає сумнівів – курочка справді особлива. Не лякайтеся, просто всі інгредієнти підібрані таким чином, що ця страва має пекучий, гострий, солодкий і пряний смак одночасно. Уявляєте? Навряд чи Ви коли-небудь пробували подібну страву і навіть більше – навряд чи колись думали таке приготувати. Підлива по-китайськи здивує багатою палітрою смакових ноток, а тому здатна підкорити серце навіть найвибагливішого гурмана. Їжа, звичайно, не на кожен день, але, у всякому разі, спробувати, думаємо, буде дуже цікаво.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Курка (цілком) — 1 шт.
  2. 2. Соєвий соус — 4 ст.л.
  3. 3. Оцет — 1 ст.л.
  4. 4. Цибуля — 5 г
  5. 5. Корінь імбиру — 5 г
  6. 6. Мелений гострий червоний перець — 2 г
  7. 7. Кунжутна олія — 3 мл
  8. 8. Мелений чорний перець — 2 г
  9. 9. Мелений духм'яний перець — 2 г
  10. 10. Цукор — 10 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Добре промийте курку і покладіть в каструлю з киплячою водою, варіть на сильному вогні 30 хвилин.

  2. Після цього курку вийміть, остудіть, наріжте на шматки і викладіть на тарілку.

  3. Лук і корінь імбиру дуже дрібно покришіть.

  4. З'єднайте цибулю, імбир, соєвий соус, оцет, червоний, чорний і запашний перець, кунжутне масло і цукор, добре перемішайте. Дайте отриманій підливі трохи настоятися і облийте нею курку.